Pepparkakscupcakes

Pepparkakascupcakes webb
image_print

(12 st.)

De här muffinsen brukade jag göra till jul när jag drev eget kafé.

100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl turkisk yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat (soda)

Glasyr:

25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g philadelphiaost
3 msk plommonsylt

Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner yoghurt och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.

Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda cirka 10 minuter i varmluftsugn i 175°C.

Glasyr: Vispa smör och florsocker poröst med elvisp. Vispa ner färskost och sylt.

Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.

Recept och foto: Malin Båtmästar

 

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM