400 g älgfärs
400 g blandfärs (gris- och nötkött)
1 rödlök, finhackad
6 smörgåskex, mortlade
2 ägg
0,5 dl kallt vatten
1 vitlöksklyfta, krossad
1 msk dijonsenap + 1 tsk till såsen
1 krm malen kryddpeppar
4 tsk grönsaksbuljongpulver
ca 2 msk olivolja
färsk svamp av något slag, i skivor
2 msk soja
2 dl grädde

Blanda hackad lök, kexsmulor, ägg och vatten till en massa som får svälla några minuter. Tillsätt köttfärsen, kryddorna, senap och olja. Forma smeten till biffar och bryn dem på båda sidor i het stekpanna i en blandning av smör och olja. De behöver bara bli stekta på ytan eftersom de sen blir färdiga i ugnen.

Fräs svampen i fettet som blivit kvar i stekpannan från biffarna, tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt soja, grädde och dijonsenap. Skaka om såsen i pannan och häll den över biffarna i ugnsformen.

Stek i ugnen ca 10–15 minuter, beroende på biffarnas storlek, i 200°C. Servera med potatis.

Recept och foto: Malin Båtmästar

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken