Chokladmousse

Chokladmousse webb
image_print

(4 portioner)

Den här chokladmoussen kan göras på ljus eller mörk choklad. Jag gillar båda delar så jag varierar mig. Använd vanlig choklad eller sockerfri, resultatet blir lika bra oavsett vilken sort du väljer.

100 g mörk eller ljus choklad, gärna sockerfri
2 äggulor
3 dl vispgrädde

Garnering:

riven kokos, citrusskal eller strössel

Smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad. Låt svalna lite och rör sedan ner äggulorna i chokladen.

Vispa grädden och vänd ner denna försiktigt i chokladen. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kyl i ett par timmar.

Garnera med riven kokos, citrusskal eller strössel.
Recept och foto: Bitte Assarmo
 

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM