Ojäst majsbröd

Ojäst majsbröd

Arepa är ett ojäst bröd som man kan äta som mellanmål eller till frukost. Arepa är en mycket populär rätt i Colombia och Venezuela. Man kan göra både salt och söt arepa. Om man gör en söt arepa kan man tillsätta råsocker och nötter i degen. Majsmjöl finns att köpa i...
Läcker italiensk mat

Läcker italiensk mat

Under en veckas tid i maj reste Agneta Häggblom Wiklund och Petri Wiklund runt med buss i hjärtat av Italien. En resa de drömt om att göra länge, en kombinerad mat- och vinresa som gick under namnet ”Solens mat och italienska delikatesser”. Kanske minns ni...
Hemgjord chilisås

Hemgjord chilisås

1 kg mogna tomater 1 syrligt äpple 2 små gula lökar 3–4 vitlöksklyftor eller 1 vitlök Solo 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 1 dl strösocker 1 tsk Colmans senapspulver 1 msk paprikapulver 1 msk chilipulver 1 tsk salt Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär i bitar....
Potatispaj

Potatispaj

100 g smör 250 g kokt mjölig potatis ½ tsk salt 4 dl spelt eller grahamsmjöl Fyllning: 4 stora potatisar 2 lökar 1 msk olja 1–2 vitlöksklyftor 1 msk rosmarin salt och svartpeppar 100 g riven emmentaler eller mozzarellaost 2–3 tomater Toppa ihop mjöl och smör till en...
Livet på Lalle gård

Livet på Lalle gård

Christine och Jonathan Smeds flyttade från Nagu till Österbotten för sju år sedan. De hade funnit sitt drömhus, en stor mangårds- byggnad från 1700-talet. Huset ligger i Korsholms minsta by, Anixor, cirka 20 kilometer från Vasa centrum. Gården har varit Jonathans...
0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken