av admin | okt 21, 2015 | Recept
Arepa är ett ojäst bröd som man kan äta som mellanmål eller till frukost. Arepa är en mycket populär rätt i Colombia och Venezuela. Man kan göra både salt och söt arepa. Om man gör en söt arepa kan man tillsätta råsocker och nötter i degen. Majsmjöl finns att köpa i...
av admin | okt 21, 2015 | Artiklar
Under en veckas tid i maj reste Agneta Häggblom Wiklund och Petri Wiklund runt med buss i hjärtat av Italien. En resa de drömt om att göra länge, en kombinerad mat- och vinresa som gick under namnet ”Solens mat och italienska delikatesser”. Kanske minns ni...
av admin | okt 7, 2015 | Smått och gott
1 kg mogna tomater 1 syrligt äpple 2 små gula lökar 3–4 vitlöksklyftor eller 1 vitlök Solo 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 1 dl strösocker 1 tsk Colmans senapspulver 1 msk paprikapulver 1 msk chilipulver 1 tsk salt Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär i bitar....
av admin | okt 7, 2015 | Recept
100 g smör 250 g kokt mjölig potatis ½ tsk salt 4 dl spelt eller grahamsmjöl Fyllning: 4 stora potatisar 2 lökar 1 msk olja 1–2 vitlöksklyftor 1 msk rosmarin salt och svartpeppar 100 g riven emmentaler eller mozzarellaost 2–3 tomater Toppa ihop mjöl och smör till en...
av admin | okt 7, 2015 | Artiklar
Christine och Jonathan Smeds flyttade från Nagu till Österbotten för sju år sedan. De hade funnit sitt drömhus, en stor mangårds- byggnad från 1700-talet. Huset ligger i Korsholms minsta by, Anixor, cirka 20 kilometer från Vasa centrum. Gården har varit Jonathans...