Nektarinsallad webb

En underbart god och matig sallad som mättar som den är. Syran från fetaosten och sötman från de stekta nektarinerna blir en perfekt kombination som kittlar de kräsnaste smaklökar. Vill du ha salladen matigare kan du servera en köttbit till, eller varför inte steka några kryddiga lammkorvar till?

4 nektariner
2 msk smör
2 avokado
1 rödlök
1 liter blandad sallad
0,5 dl valnötter
1 msk pressad citron
150 g fetaost

Sås:

2 dl gräddfil
2 msk riven färsk ingefära
0,5 tsk rosmarin
2 krm strösocker
1 krm salt

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt cirka 30 min.

Kärna ur och skär nektarinerna i stora bitar. Stek dem i smör några minuter på varje sida. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken tunt. Lägg salladen på ett fat eller blanda ihop i en rejäl salladsskål.

Lägg på nektariner, avokado, lök och valnötter. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Smula över osten och servera med såsen.

Recept och foto: Jaana Helgesson

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken