Våfflor webb

Räksmörgås i ny tappning med underbart frasiga, salta våfflor i botten! Räkröran kan du göra i förväg men våfflorna – de ska serveras nygräddade. Orsaken till varför de är så frasiga kanske du kan lista ut redan. Rejält med smör! ”Infarkt-våfflor” brukar jag säga med ett pillemariskt flin. Till våfflornas försvar så är de trots smöret (eller tack vare) förbaskat mättande, så räkna två per person. Den här räkröran blir ganska rinnig, och det är kanske inte så snyggt, men det är gott! Receptet räcker till 8 st.

4,5 dl mjölblandning för paj och pizza (Mjölblandningen innehåller: 5 dl rismjöl, 3 dl majsmjöl, 2 dl majsstärkelse)
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smält smör

Räkröra:

200 g räkor, tinade och avrunna på hushållspapper
1 msk citronsaft
0,5 dl hackad gräslök
0,5 tsk pepparmix, krossad
0,5 tsk fiskkrydda, krossad
1 tsk flytande honung
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
salt efter smak

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå en stund. Mixa smeten slät med stavmixer. Grädda våfflor.

Räkröran: Rör ihop alla ingredienser utom räkorna till en sås. Smaka av. Vänd ner räkorna strax före servering. Servera med våfflorna.

Recept och foto: Malin Båtmästar

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken