Matmuffins webb

Matmuffins är perfekt picknickmat! Lätta att ta med, matiga och mättande och dessutom kan de varieras på en mängd olika sätt. Här är mitt bästa grundrecept och förslag på tre olika fyllningar. Endast fantasin sätter gränserna! Receptet räcker till 6 stora eller 12 mindre muffins.

3 ägg
½ dl smakneutral olja
2 dl yoghurt, fil, mjölk eller gräddfil
1 msk honung
1–1½ tsk salt – anpassa saltmängden efter hur salt fyllningen är!
3 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl (eller 3 dl vete och 1½ dl graham)

Fyllning 1:

80 g rökt salami
1 dl riven ost
4–6 soltorkade tomater i bitar
½ rödlök i små klyftor
gärna några pinjenötter eller hackade valnötter

Fyllning 2:

100 g fetaost i tärningar 10–12 urkärnade svarta oliver
1 kruka basilika eller
oregano, finhackad

Fyllning 3:

1 hackad röd eller gul lök
10 smörfrästa champinjoner
1 påse (70 g) babyspenat ½ dl hackade nötter av valfri sort

Vispa upp äggen och tillsätt oljan, vätskan och honungen. Blanda salt, bakpulver och mjöl och rör ner detta i smeten.

Blanda ner valfri fyllning i smeten och klicka i formar – fyll formarna till en tredjedel. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i omkring 20 minuter.

Matmuffins går utmärkt att frysa, och tinar i utflyktskorgen på väg till stranden.

Recept och foto: Bitte Assarmo

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken