150 g gravad braxenfilé
150 g crème fraiche
2 msk dill, finhackad
½ msk citronsaft
salt och nymalen svartpeppar
4 skivor malaxlimpa eller kavring

Garnering:

4 dillkvistar
4 salladsblad
4 citronklyftor

Skär den gravade braxenfilén i småbitar eller mixa i matberedare. Blanda crème fraiche, dill och citronsaft. Blanda i fisken. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. För bästa resultat, låt blandningen vara ett dygn i kylskåp. Smaka av, tillsätt eventuellt mera salt och peppar. Placera ett salladsblad på varje brödskiva, bred på fiskblandningen. Garnera med dill och citronklyftor.

Uttrycket lyder: ”Kärt barn har många namn”. Denna anrättning finns i flera varianter. Gravad sik-, mört- eller laxfilé passar också bra. Själv föredrar jag att experimentera med lite ”udda” fiskarter. Ta till vara all den fisk som hamnar i Era nät!

Recept: Camilla Backlin-Björkqvist
Foto: Martina Uthardt

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken