Muffins webb

Muffins som gömmer både lök, bacon och en massa god västerbottensost. Muffinsen är mjuka och saftiga. En fin rökighet från baconet kombinerat med den smakrika Västerbottensosten gör dem oemotståndligt goda. De passar mycket bra på buffébordet och de går utmärkt att förvara i frysen till själva festdagen. Ugnstemperatur: 225ºC. Receptet ger 12 st.

1 paket (140 g) bacon
½ finhackad gul lök
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g kylskåpskallt smör
3 dl riven västerbottensost
2 dl gräddfil

Klipp baconet i små bitar och stek. Låt rinna av på hushållspapper och fräs sedan löken mjuk i lite av det baconfett som blev kvar i stekpannan.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt ost, gräddfil, bacon och lök och blanda.

Klicka ut smeten i muffinsformar placerade i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter (lite beroende på ugn) tills ytan fått fin färg och de är färdiggräddade.

Låt svalna på galler. Muffinsen går bra att frysa in.

Recept och foto: Agneta Häggblom Wiklund och Petri Wiklund

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken