Ett underbart gott och saftigt bröd utan en gnutta mjöl i. Det passar perfekt till glutenintoleranta! Brödet behöver inte jäsa, och det bakas enkelt och smidigt i en avlång brödform. Skär tunna skivor av brödet då det svalnat och avnjut det med äkta smör och en smakrik, fet ost till.

3 dl krossade linfrön
3 dl pumpafrön
1 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk brödkryddor
1 tsk salt
2 msk bakpulver
200 g kvarg eller crème fraîche
4 ägg

Sätt ugnen på 170 grader. Mixa ihop linfrön, pumpafrön, mandelmjöl och fiberhusk till ett mjöl i matberedaren. Rör i kryddor och bakpulver. Blanda ner ägg och kvarg/crème fraîche. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och lägg i smeten, som är ganska kladdig.

Baka i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Låt brödet svalna i formen under en handduk, innan du skär upp det i tunna skivor. Frys in det skivade brödet och ta fram så många skivor i taget som du behöver.

Recept och foto: Jaana Helgesson

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken