Avocadowebb

Som balsam för smaklökarna är denna lena, och alldeles ljuvliga, avokadosoppa. Med sin piggt gröna färg sätter den fart på aptiten. Toppa med en klick röd stenbitsrom som pricken över i-et. Servera soppan ljummen, antingen som en liten förrätt eller som en hel måltid tillsammans med ett LCHF-bröd.

4 mogna avokador
1 medelstor vitlöksklyfta
5 dl grönsaksbuljong
några droppar citronsaft
salt och svartpeppar
1 liten burk röd stenbitrom

Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det ihop med vitlöken med en mixerstav. Droppa i lite citronsaft så att fruktköttet inte mörknar.

Koka upp buljongen och vispa försiktigt i fruktmoset. Smaka av med salt och peppar. Ljumma soppan till lagom temperatur.

Obs! Soppan får inte koka, då skär den sig.

Recept och foto: Jaana Helgesson

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken