Som balsam för smaklökarna är denna lena, och alldeles ljuvliga, avokadosoppa. Med sin piggt gröna färg sätter den fart på aptiten. Toppa med en klick röd stenbitsrom som pricken över i-et. Servera soppan ljummen, antingen som en liten förrätt eller som en hel måltid tillsammans med ett LCHF-bröd.
4 mogna avokador
1 medelstor vitlöksklyfta
5 dl grönsaksbuljong
några droppar citronsaft
salt och svartpeppar
1 liten burk röd stenbitrom
Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det ihop med vitlöken med en mixerstav. Droppa i lite citronsaft så att fruktköttet inte mörknar.
Koka upp buljongen och vispa försiktigt i fruktmoset. Smaka av med salt och peppar. Ljumma soppan till lagom temperatur.
Obs! Soppan får inte koka, då skär den sig.
Recept och foto: Jaana Helgesson