Kyckling webb besk

6–8 kycklinglår

Marinad: 
1 citron 
3 kvistar rosmarin 
3 vitlöksklyftor 
1 tsk torkad chili eller chilipulver
½ dl olivolja 
salt 
svartpeppar 

Dela kycklinglåren i tu.
Finhacka vitlöken och rosmarinen, riv det gula skalet av citronen och pressa saften ur den.
Blanda i en skål med resten av ingredienserna till marinaden och gnid in i kycklingbitarna.
Låt stå 30 minuter i rumstemperatur.
Ställ ugnen på 180 grader.
Hetta upp en grill- eller stekpanna.
Grilla kycklingbitarna tre minuter på vardera sidor.
Ställ sedan grillpannan i ugnen och stek i 25 minuter.
Vänd kycklingbitarna då och då.
Servera med chimichurri-sås. 

Receptet är taget ur boken ”Safka, bättre vardagsmat”. 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken