Minst 2 portioner.
1,5 dl heläggspulver (motsvarar 5 hela ägg)
2 msk mjölkpulver (motsvarar 1 dl mjölk när det blandas med 1 dl vatten)
2,9 dl vatten
30 g torkad grönsaksmix (motsvarar 300 g färska grönsaker)
20 g torkade potatistärningar (motsvarar 175 g potatis)
1 pkt bacon
olja eller smör
salt och peppar efter smak
Om du använder pulver, blötlägg grönsaksmixen och potatisen i vatten 15–30 minuter.
Vispa ihop äggpulver och mjölkpulver med vattnet, salta och peppra.
Sila av de blötlagda grönsakerna.
Värm upp en stekpanna och stek snabbt upp grönsaks- och potatismixen i smör.
Häll över äggmixen och stek färdigt på låg värme.
Under tiden ni väntar på omeletten steker ni baconet.
Lägg upp maten och ät.
Recept av Anders Klint.