READING

Traditionellt påsklamm

Traditionellt påsklamm

lamm
image_print

lamm

Lamm är verkligen ett måste på påsk, och jag vill gärna ha mitt riktigt vitlöksdoftande, gärna också bestrött med fräscha örtkryddor som rosmarin och salvia. Lamm är inte bara oerhört gott – det är också så enkelt att tillaga. Det sköter sig självt i ugnen medan du lägger sista handen vid påskpyntet!

ca 1½ kg lammstek
2 msk olja, gärna olivolja
6–8 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
färsk rosmarin, färsk timjan och salvia
(ev. 1 paket skivat bacon, ca 140 g)

Gnid in lammsteken med olja.
Strö på salt, peppar och färska örter och gnid in ordentligt runt om.
Skala vitlöken och halvera varje klyfta.
Skär små snitt i 
köttet och stoppa in vitlöksskivorna.
Lägg lammsteken i en ganska liten ugnsfast form – den ska nätt och jämnt få plats – och stick i en köttermometer.
(Vira 
eventuellt baconskivor runt om köttet.)
Lägg på extra kvistar av rosmarin och salvia.
Tillred lammsteken i nedre delen av ugnen i 175 grader tills termometern visar 60–70 grader, beroende på hur genomstekt du vill ha köttet – ca 1½ timme.
Servera kall i tunna skivor till påskbordet, eller varm som huvudrätt med potatis, skysås och grönsaker.

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM