cremecaramel

Crème Caramel är en klassisk efterrätt som smakar ljuvligt. Inte är den särskilt svår att göra heller, bara man är omsorgsfull när man kokar karamellmassan så att den inte bränns vid. Om du vill dubbla satsen är det bättre att laga den i två omgångar än att dubbla den!

6 dl mjölk
1 vaniljstång, delad på längden
1 dl strösocker
3 stora ägg + 2 äggulor

Karamellsås:
¾ dl vatten
1½ strösocker

Gör såsen först.
Värm vatten och socker tills sockret löst sig.
Koka blandningen till en 
gyllenbrun karamellmassa.
När 
bubblorna sjunkt är det dags att hälla den heta såsen i fyra portionsformar.
Vrid formar
na så att karamellmassan blir jämnt fördelad över botten och sidor.
Låt svalna och stelna.

Gör sedan puddingen.
Sätt ugnen på 175 grader och koka upp mjölken med vaniljstången.
Låt stå och dra under lock cirka 15 minuter så att mjölken får fin vaniljsmak.
Tillsätt se
dan socker och rör om tills det lösts upp.
Vispa ägg och de extra äggulorna och rör ner dem i mjölken.
Häll blandningen i de 
karamellklädda formarna och grädda i vattenbad i ugnen i 20–25 minuter, tills krämen stelnat.
Ta upp formarna ur vat
tenbadet och låt kallna.
Lossa puddingarna med en kniv och stjälp upp på assietter.
Servera gärna med färska 
bär eller frukt.

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken