Med chokladglasyr och karamelliserade pistagenötter.
Kladdkaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör
2 msk Baileys likör
50 g mörk choklad (hackad)
Glasering:
100 g mörk choklad
½ dl grädde
25 g smör
Karamelliserade pistagenötter:
50 g skalade pistagenötter
¾ dl muscovadosocker
½ tsk salt
½ tsk soda
Rör ihop alla ingredienserna (vispa inte), och häll i en smord form.
Grädda i 175 grader cirka 20 minuter på den nedersta falsen.
Kakan ska vara lite gungig i mitten när du tar ut den.
Låt kakan svalna helt innan den glaseras.
Glasyr:
Smält chokladen och smöret på svag värme, rör ner grädden.
Bred glasyren över kakan och låt rinna ner över kanterna.
Karamelliserade pistagenötter:
Hacka nötterna grovt, rosta dem i en torr stekpanna, strö över socker, salt och soda.
Låt sockret karamelliseras tills det får en fin gyllenbrun färg på svag värme och under ständig omrörning. Låt svalna och strö över kakan.
Dekorera med till exempel fikon skurna i halvor.
Servera med vispad grädde, glass eller vaniljvisp samt frukter eller bär.