Te2 webb

Scones får inte fattas på tebjudningen! Det här är ett klassiskt recept. Variera gärna med att tillsätta lite hackad choklad eller bär i degen.

3 dl filmjölk, naturell yoghurt eller mjölk
75 g smör eller knappt 1 dl matolja
8 dl vetemjöl (eller 6 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl)
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
ev. 1 tsk honung, strösocker eller råsocker

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa – eller kör alltsammans i matberedare. Blanda ner filmjölken och rör ihop (eller fortsätt köra i matberedaren) till en smidig deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, 12–15 centimeter i diametern. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors och nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken