Lever för utmaningen och musiken

Markus5webb
image_print

Markus5webb

Det är tisdag morgon och jag träffar multimusikern Markus Sjöberg på ett kafé i hjärtat av Södermalm i Stockholm. Han bor bara ett stenkast bort och ursäktar sig för att han är några minuter sen.

– Det brukar bli så när man träffas för nära hemmet, skrattar han.

Markus är född i München och levde därefter sina tidiga barnaår i Esbo. När han var tio år gammal flyttade familjen till Vasa. I tonåren grundade han sitt första band tillsammans med kompisen Marcus Söderström och kort därefter blev musiken hans levebröd. Som 20-åring grundade han jazzklubben DooBop Club i Vasa tillsammans med ett gäng unga och ivriga Vasa-musiker. Markus blev också klubbens första ordförande.

– Vi hade spelat på jazzklubben Fasching i Stockholm och blev inspirerade att starta något eget i Vasa. Jag är oerhört stolt över att DooBop fortfarande finns i dag och att klubben snurrar enligt samma koncept som för nästan 20 år sedan.

Vid millennieskiftet bestämde sig Markus för att det var dags att lämna Vasa och pröva på något nytt.

– Vasa hade och har fortfarande ett jättebra musikliv, men när man har hållit på ett tag på samma ställe så blir man mätt. Jag ville komma ut i större sammanhang och få testa på den typ av produktioner som inte är möjliga att genomföra på en mindre ort.

Läs mer om Markus i Kuriren nr 10-11!

Text och foto: Fredrik Furu

 

 

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM