jordgubbstarta webb

Smaken av punsch harmonierar fint med vaniljkrämen och jordgubbarna i den här tårtan.

8 ägg

4 dl socker

2 dl vetemjöl

1 ½ dl potatismjöl

3 tsk bakpulver

 

Fyllning:

punsch enligt smak

jordgubbsmos

vaniljkräm

 

Garnering:

ca 4 dl vispgrädde

jordgubbar

chokladhjärtan

marsipanros

Smörj och bröa en form, ca 6 liter.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda i 175 graders ugn i nedre  delen av ugnen 50–60 minuter. Testa genom att sticka en tandpetare i mitten av tårtbottnen, när stickan är torr är kakan färdiggräddad.

Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela kakan i fyra bottnar.

Fukta den nedersta bottnen med punsch utblandad med   vatten. Bred vaniljkräm över och sist jordgubbsmos. Fukta följande botten och bred vaniljkräm och jordgubbsmos över tills alla tårtbottnar är fuktade och på plats.

Vispa grädden smaksatt med lite vaniljsocker och bred ut den över kakan. Skiva jordgubbarna och dekorera tårtan med jordgubbskskivorna, marsipan-rosen, den spritsade grädden, rosen och chokladfigurerna.

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken