READING

Krista förverkligar sina drömmar

Krista förverkligar sina drömmar

krista-bild-förslag1webb
image_print

krista-bild-förslag1webb

 

Krista Siegfrids har det senaste året blivit ett välkänt ansikte runtom i Finland. Hon har lyckats med något som få finlandssvenskar lyckas med: att bli kändis både för svensk- och finskspråkiga. Ända sedan hon var liten har hon drömt om en karriär inom musik och det senaste året har flera drömmar gått i uppfyllelse.

– Det känns som att jag äntligen har landat. Jag är redo för det här nu, säger hon.

Det senaste året har fört med sig flera förändringar för Krista och hon har äntligen fått sitt efterlängtade genombrott inom musiken. Förra våren deltog hon i The Voice of Finland där hon gick till final, men inte tog hem segern.

– Då tänkte jag att jag ska nog komma igen, det här är inte slutet utan jag ska visa alla ännu! säger hon.

Det löftet höll hon när hon i vinter vann Finlands version av Melodifestivalen, UMK och i samma veva fick sitt första skivkontrakt på en skiva som släpps i vår den 10 maj.

– Det har alltid varit två stora drömmar för mig: att få skivkontrakt och att få representera Finland i Eurovision Song Contest. Nu när jag har uppnått dem så har jag så klart andra mål som jag satsar på. Man behöver hela tiden hitta nya drömmar att sträva efter.

I vintras vann Krista musiktävlingen UMK med låten Marry Me. Hon säger att tanken på att delta har funnits länge och orsaken till att hon gjorde det just i år var för att hon kände att låten var glad och positiv och att det gick att bygga en show kring den.

– Att skapa show är viktigt för mig och vi lade ner mycket tid på koreografin och övade massor. Samtidigt gällde det att träna vanlig kondition för det krävs flås för att sjunga och dansa samtidigt.

Hon ser fram emot ESC, samtidigt som hon säger att nervositeten hela tiden finns där.

–Jag älskar att tävla men det är helt klart jobbigt att leva med spänningen. Den släpper aldrig och innan UMK-finalen sov jag jättedåligt i flera veckor. Nu har jag kunnat pusta ut lite, men jag vet att nervositeten kommer att vara lika stark igen inför ESC i Malmö. Sedan vet jag också att så fort jag kommer upp på scenen släpper allt och jag kör bara på.

Hon tror att hon kan vinna tack vare att hon har en bra låt som fastnar på hjärnan och som har ett kul tema.

– Jag har ett härligt team brudar med
mig på scenen och det syns att vi har kul och njuter av showen. Då blir det också
äkta och går genom rutan, så att tittarna känner det. Vi är helt enkelt crazy och vi tänker charma hela Europa, säger hon och ler.

Läs mer om Krista i Kuriren nummer 7!

Text och foto: Evelina Knipström

 

 

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM