Varm smörgåstårta2 ändradwebb

Ingredienserna till denna varma och mättande smörgåstårta går enkelt att dubblera efter behov och antalet gäster. Smaken av bacon, svamp och smakrik ost gör den kanske även till mångas favorit.

4-6 portioner

Ingredienser:

6 skivor landgångsbröd

Fyllning 1:

4 kokta ägg

35 g färsk eller djupfryst spenat eller grönkål

½ dl naturell yoghurt

1 msk majonnäs

½ tsk salt

peppar, lökpulver, paprikapulver

Fyllning 2:

140 g tärnat bacon

250 g färska champinjoner

1 purjolök

1 msk smör

½ msk vetemjöl

¾ dl matlagningsgrädde

100 g färskost med vitlökssmak

Topping:

100 g lagrad ost

smör

ketchup

200 g cocktailtomater

Till servering:

krispig isbergssallad

Fyllning 1:

Hacka ägg och spenat/grönkål. Blanda detta med resten av ingredienserna. Avsmaka med salt, peppar, lökpulver och paprikapulver.

Lägg två eller fler brödskivor bredvid varandra på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på fyllning 1. Täck med två skivor bröd.

Fyllning 2:

Bryn bacontärningarna. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva svampen och strimla purjon. Stek svampen i smöret och tillsätt purjon mot slutet. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt grädde och ost. Låt sjuda under omrörning. Vänd ner bacon och smaka av med salt och peppar om det behövs. Fördela fyllningen på brödskivorna. Lägg på de återstående brödskivorna och pressa ihop tårtan lite försiktigt.

Topping:

Riv osten. Bred på smör och ett lager ketchup. Strö över det mesta av osten. Dela och lägg på tomaterna. Strö över resten av osten. Gratinera i 200–225 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken