P1130654webb

 

Godare bullar finns knappast! De bör ätas ljumma och är underbart goda med en kopp kakao – till vardag eller fest. De faller alla i smaken, barn som vuxna har jag konstaterat och är perfekta att ta med på utflykten.

Om du vill frysa dem går det bra, men sockra dem först då du värmer dem strax innan serveringen.

150 g smör

5 dl mjölk

1 ½ dl socker    

2 tsk malen kardemumma

50 g jäst

13–14 dl vetemjöl

Fyllning:

32 bitar choklad av valfri sort (mörk, ljus eller alternativt nutella chokladkräm)  

75 g smält smör (till pensling efter att bullarna gräddats) 

socker

Smält smöret och tillsätt mjölk, socker och kardemumma. Värm blandningen till fingervarmt, 37 grader. Smula i jästen och rör så att den löser sig ordentligt. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa
under duk i 45 minuter. Gör runda bullar (ca 30 stycken) och platta till dem.

Placera en chokladbit på varje degbit och nyp sedan ihop till runda bullar. Lägg bullarna med skarven  neråt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 40 minuter under duk.

Bullarna penslas inte före gräddningen. Grädda dem mitt i ugnen i 250 grader i 7–8 minuter.

Pensla de gräddade bullarna med lite smält smör och vänd dem i socker direkt.

Servera dem ljumma.    

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken