Formbrodwebb

Det här brödet är ett perfekt frukostbröd, underbart att rosta och äta till te eller kaffe! För ett bröd behövs:

25 g jäst

4 dl ljummet vatten (37 grader)

30 g smält smör eller ½ dl neutral matolja

1 tsk salt

450 g glutenfri mjölmix (ca 7 dl)

Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet samt salt. Häll i det smälta smöret eller oljan och blanda väl. Mät upp mjölmixen i en skål och häll ner i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt, till exempel med degkrokarna på en elvisp, så att degen blandas ordentligt.

Smörj en avlång brödform och häll ner smeten. Låt den jäsa under bakduk i 30–40 minuter. Grädda sedan långt ner i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter eller tills brödet känns torrt.

Låt kallna innan du skivar brödet!

Recept av Bitte Assarmo, som bloggar på matmamman.wordpress.com.

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken