pepparkakor o kavelwebben

Gammalt recept som publicerats i Kuriren 1970. Receptet skiljer sig från vanliga pepparkaksrecept bland annat genom att vispgrädde används. Dessutom kryddas kakorna med citronskal och suckat.

175 g socker

200 g sirap

175 g smör eller margarin

1 tsk malen ingefära

1 tsk malen nejlika

1 knivsudd peppar

1 ½ dl vispgrädde

750 g mjöl

½ msk bikarbonat

rivet skal av en citron

1 msk finhackad suckat

 

Rör socker och sirap i 15 minuter.

Tillsätt det smälta och något avsvalnade fettet samt kryddorna.

Vispa grädden till lätt skum.

Blanda ner grädden och mjölet som siktats tillsammans med bikarbonaten.

Tillsätt rivet citronskal och suckat, arbeta degen grundligt.

Låt degen stå kallt över natten.

Nästa dag, sätt ugnen på 250 grader.

Ta fram lite av degen åt gången och kavla ut den tunt på mjölat bakbord.

Grädda kakorna ca 7 minuter på plåten och låt dem kallna på ett bakgaller.

 

Kakorna kan glaseras med 200 g florsocker som rörs ihop med ca 2 msk citronsaft. Glasyren breds på avsvalnade kakor.

 

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken