av admin | okt 29, 2012 | Efterrätter
Vitchokladen i pannacottan gör den krämig och god. Den är inte svår att göra, men ser festlig ut vid servering. Har du inte egna frysta jordgubbar kan du köpa. 3 gelatinblad 2 dl grädde 2 ½ dl mjölk 1 dl strösocker, knappt 80 g vitchoklad Garnering: mosade jordgubbar...
av admin | okt 29, 2012 | Efterrätter
Italienska savoiardikex finns att köpa i välsorterade, större matbutiker. I det här receptet ingår vispgrädde, vilket annars aldrig ingår i en äkta italiensk tiramisu. Punschen kan bytas ut mot mandellikör eller någon annan likör. 4 savoiardikex (italienska...
av admin | okt 29, 2012 | Artiklar
Netta Kimmel-Villa är en trebarnsmamma med barn i åldern 5, 8 och 10 år. Hennes stora intresse har alltid varit att handarbeta, närmare bestämt sticka, och färga garn själv. – Jag har alltid tyckt om att jobba med händerna och har provat på allt tänkbart: tovning,...
av admin | okt 29, 2012 | Kötträtter
Den här smörgåstårtan kan göras som en hel tårta eller som portionsbitar. Tycker man en portionsbit blir för stor kan man t.ex. skära varje bit i två delar. 12 skivor rostat bröd till 4 små tårtor eller en större Fyllning 1: 4 ägg 4 msk majonnäs 2 dl vispgrädde (2 msk...
av admin | okt 18, 2012 | Ett gott skratt
Läraren: – Kan du säga mig vad det kalla kriget var för något, Lisa? Lisa: – Öh… det var väl antagligen ett snöbollskrig, magistern.