Tiramisuportioner pa bricka webb

Italienska savoiardikex finns att köpa i välsorterade, större matbutiker. I det här receptet ingår vispgrädde, vilket annars aldrig ingår i en äkta italiensk tiramisu. Punschen kan bytas ut mot mandellikör eller någon annan likör.

4 savoiardikex (italienska fingerkex)

½ dl starkt kaffe

2 äggulor

50 g strösocker (ca ¾ dl)

250 g mascarpone färskost

¼ dl punsch eller punschessens

3 msk Marianne crush

kakao

2 dl vispgrädde

Nötknäck:

50 g salta pistaschnötter

2 msk strösocker

en liten klick smör

Dela alla kex i två bitar och lägg ner i t.ex. fyra serveringsglas som rymmer 2 dl. Häll kaffet över kexen.

Vispa äggulorna och sockret tills det är vitt och luftigt.

Tillsätt mascarponeosten och punschen och vispa slätt. Rör ner marianne-crushen. Vispa grädden och rör ner den i krämen.

Fördela krämen i serveringsglasen och pudra över kakao.

Ta bort ytterskalet kring pistaschnötterna och rosta nötterna  i en stekpanna ca 1 minut. Häll på sockret och stek tills sockret blivit karamelliserat. Tillsätt smöret och häll upp på ett bakplåtspapper.

Bryt eller skär nötknäcken i mindre bitar och dekorera med den överst på varje portion.

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken