Netta 1 behandlad webb

Netta Kimmel-Villa är en trebarnsmamma med barn i åldern 5, 8 och 10 år. Hennes stora intresse har alltid varit att handarbeta, närmare bestämt sticka, och färga garn själv.

– Jag har alltid tyckt om att jobba med händerna och har provat på allt tänkbart: tovning, keramik, färgning av garn, ja, i princip allt. Jag har också i många års tid vävt på Medborgarinstitutet. Det har jag tyckt väldigt mycket om, berättar Netta.

Hemlig dröm

Allt började egentligen då Netta var hemma med yngsta barnet. Hon hade en hemlig dröm och det var att starta ett stickkafé.

Snabbt märkte hon dock att det var nästan omöjligt, eftersom hyrorna på diverse lokaliteter i staden där hon bor, Grankulla, var alldeles för höga. En dag, för ca två år sedan råkade hon gå in i en av stadens affärer, Inari-shop, där Ulla Kilpimaa driver en ekoaffär.

Där stod de två kvinnorna och diskuterade, och det tog inte länge innan Netta hade berättat för Ulla om sin dröm.

– Ulla föreslog att jag kunde dela affärslokalen med henne, vilket ju var en bra idé. Jag funderade länge och väl över erbjudandet och efter en tid hade jag gjort beslutet att jag skulle starta en garnaffär, Kimmel-Villa, säger Netta.

Tog chansen

Tidigare hade Netta deltagit i kurser som arrangerades för kvinnor som ville starta eget. Där fick hon bara positviv feedback från kurskamraterna och efter ett och ett halvt år öppnades affären i Grankulla.

– Arrangemangen gick lätt att ordna med Ulla, vi tänker väldigt lika. Vi delar på arbetsdagen, båda jobbar fyra timmar per dag. Det hela fungerar väldigt bra och jag vet att allt ordnar sig på jobbfronten även om något barn insjuknar och jag inte kan gå på jobb, berättar Netta. Inari-shop har redan funnits i Grankulla i tre år och hade redan en rejäl kundkrets då jag och mina garn kom med i bilden.

Förutom att Netta driver garnbutiken Kimmelvilla, är hon ledare för ”Damernas Stickningsgrupp” och håller på med garnfärgning. En del av garnen hon säljer i butiken är garn som hon själv färgat med växter som hon och barnen själva har plockat.

Läs mer om Netta och hennes garnbutik  i Kuriren nummer 17!

Text och foto: Lotta Kuorimo

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken