Jordnötssmörs- och jorgubbs-nicecream

Från receptboken ”Din nya vegetariska vardag” (av Lotta Munsterhjelm & Anton Häggman), kommer detta recept på lite annorlunda glass. Kanske ett favoritrecept, om barnen och glassälskarna själv får välja

Jordnötssmörs- och jorgubbs-nicecream

2 pers/15 min + 30 min

veganskt, glutenfritt

 

2 frysta bananer
100 g jordgubbar
2 msk sockerfritt jordnöts-
smör
1 msk kokosolja

 

Till servering:

några blad mynta
en handfull hasselnötter

Sätt ugen på 200 grader.
Sprid ut hasselnötterna på en plåt och rosta dem i 10–12
minuter tills de blivit gyllenbruna (håll ett öga på dem, de bränns snabbt!).
Medan nötterna är i ugnen, mixa allt annat i en matberedare till en jämn smet och ställ i frysen i 30 minuter.
När nötterna är klara, hacka dem grovt och skopa glassen på en bädd av hackade hasselnötter.
Toppa med några blad mynta.