Lingoncheesecake

En frisk och god kaka med julens smaker som går bra att förbereda och servera som avslutning till kaffet.
Botten:
150 g pepparkakor
75 g smör
Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt
2 dl crème fraiche
1 dl syltsocker
3 tsk vaniljsocker
Glasyr:
fast lingonsylt
Kör pepparkakorna till smulor i en matberedare. Blanda dem med smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar botten.
Vispa grädden. Värm yoghurten och rör ner syltsockret tills det löst sig, yoghurten skall inte bli för varm. Rör ihop grädde, crème fraiche och yoghurt. Tillsätt vaniljsockret. Häll fyllningen över kexbotten. Ställ i frysen minst fyra timmar. Bred lingonsylten över vid serveringen.
Recept: Tina Lindell
Foto: Linda-Marie Lindell


COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM