Denna varma dryck som vi gett namnet Aperol Winter Warmer är ett gott alternativ till glögg om man inte vill ha det alltför sött. Aperol i sig har en tydlig beska och vi upptäckte att kryddnejlika går bra ihop med den liksom kanel. Kanske något att luta sig tillbaka i soffhörnet med och läppja på när lugnet har lagt sig den sena julaftonskvällen.
Vi använder ett rieslingvin för sötmans skull men också för att dämpa alkoholhalten, för varma alkoholhaltiga drycker får minsann huvudet att snurra om man går för hårt ut.
3 dl halvtorrt vitt vin, riesling
2 dl Aperol
5 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
saft från ½ apelsin
Till servering:
1 apelsinskiva
Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills det blir hett. Det får absolut inte koka.
Häll upp i två värmetåliga glas och lägg i en halv apelsinskiva i vardera.
Recept och foto: Agneta Häggblom Wiklund och Petri Wiklund

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken