1 paket färdig pajdeg för
salt paj (380 g) eller
egenhändigt gjord paj-
deg
Fyllning:
100 g basturökt skinka,
skuren i strimlor
50 g (purjo)lök i strimlor
100 g riven ost
2 ägg
1 dl crème fraiche
1 röd paprika
½ dl färsk, finhackad
persilja
½ tsk vit- eller svartpeppar
Tryck ut pajdegen i en smord, rund pajform jämnt över botten och kanterna. Stek skink- och lökstrimlorna lätt i en stekpanna och bred ut dem över pajbotten. Blanda de andra ingredienserna och häll blandningen ovanpå. Grädda i 200 grader nertill i ugnen i 30–40 minuter, tills pajen har fått vacker färg. Gräddningstiden beror på pajens tjocklek, ju mindre formens diameter är desto längre gräddningstid behövs.
Tips: Pajen kan också fyllas med köttfärs, tillsätt då 1 tsk salt. Om du vill ha en mera fiberrik botten kan du göra en pajbotten med rågmjöl i.
Recept och foto: Myllyn Paras

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken