Rabarber i glas med ostmousse (ca 6 port.)

Rabarber i glas med ostmousse (ca 6 port.)

Den här efterrätten har en härligt frisk smak. Om du använder årets första späda rabarber behöver du inte skala rabarbern, som i bästa fall då kan ge lite vackert röd färg till efterrätten. Servera den gärna vackert upplagd i glas! 17 havrekex överdragna med choklad...
Macaroni & cheese på sydstatsvis

Macaroni & cheese på sydstatsvis

Macaroni & cheese är en viktig del av det amerikanska köket och lagas inte bara i södern. Men just i sydstaterna är det vanligt att man tillsätter lite rökt fläsk eller bacon. Det är dock lika gott vilket du än väljer. kort pasta av valfri sort för 4 personer...
Thomas gav lokala livsmedel ett ansikte

Thomas gav lokala livsmedel ett ansikte

  Avtalsmodellen reko kommer ursprungligen från Japan där den startade redan i början av 1970-talet. Där kallas modellen teikei, som betyder ”ge livsmedel ett ansikte”. Idén till att starta reko-ringar i Finland fick Thomas Snellman i samband med ett besök i...
Indisk kycklingsoppa (4–5 portioner)

Indisk kycklingsoppa (4–5 portioner)

Kycklingen kan gärna bytas ut mot lammkött om man vill. 400 g kyckling (filébitar) 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2–3 potatisar 2 morötter 100 g blomkål eller broccoli 1 tsk riven färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad olja 1–2 kryddmått cayennepeppar 1 tsk gurkmeja 1 tsk...
Kulfi (6 portioner)

Kulfi (6 portioner)

Världens godaste glass? I alla fall om man gillar saffran! 1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g) 3 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 1 tsk mald kardemumma 0,5 g saffran 4 msk skalade pistagenötter Koka försiktigt upp grädde, mjölk, kondenserad mjölk och kardemumma. Låt koka...
0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken