READING

Indisk kycklingsoppa (4–5 portioner)

Indisk kycklingsoppa (4–5 portioner)

Kycklingen kan gärna bytas ut mot lammkött om man vill.
400 g kyckling (filébitar)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2–3 potatisar
2 morötter
100 g blomkål eller broccoli
1 tsk riven färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
olja
1–2 kryddmått cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
150 g hackad spenat
1 dl russin
0,5 dl kokosflingor
salt
Skala potatis och morötter och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken, skala och krossa vitlöksklyftorna.
Fräs lök, vitlök och ingefära i rejält med olja några minuter i en stor kastrull. Tillsätt övriga kryddor och rör om en stund.
Lägg ner kycklingen och låt den brynas. Tillsätt sedan grönsaker och potatis.
Häll över vattnet och låt koka upp. Rör i buljongtärningarna. Låt soppan småkoka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Skumma av ytan om du tycker det är för mycket olja.
Rör ner grädde och spenat och låt soppan koka upp. Tillsätt russin och kokos. Smaka av med salt.
Recept och foto: Johanna Granlund


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM