Bananglass (2 portioner)

Bananglass är något så löjligt enkelt som frusen banan, eventuellt med någon smaksättning. En helt genialisk uppfinning, inte minst eftersom du nu kan äta glass till vartenda mellanmål! När bananerna börjar bli bruna, skala dem, bryt dem i bitar och lägg dem i en burk i frysen. Då har du material att göra både glass och milkshake på, och inte en banan går till spillo! Smaksätt med vad du gillar och har hemma. Färska bär, choklad, kokos, kondenserad mjölk eller avnjut glassen med dess naturella banansmak.

3 frusna bananer

Chokladsmak:

2–3 msk kakao
2 msk ljus sirap eller agavesirap

Kokossmak:

½ dl kokosflingor
2 msk ljus sirap eller agavesirap

Ta upp bananerna ur frysen och låt dem tina en stund. Mixa dem sedan till en kräm i matberedare eller med stavmixer. Smaksätt, mixa en stund till och frys sedan glassen i cirka tio minuter.

Du kan givetvis göra i ordning glassen i förväg och sedan förvara den i frysen, precis som vanlig glass.

Recept och foto: Amanda Hellberg och Eveline Johnsson i kokboken Ta tillvara – 53 vegetariska resträtter som gör miljö och plånbok glada.

 


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM