Botten:
150 g smör
¾ dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 litet ägg
Fyllning:
1 ägg
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
150 g crème fraiche
2 brk ananaskross
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda ihop alla ingredienser till kakbottnen. Rör i ägget sist.
Bred ut smeten i en pajform eller en liten långpanna.
Häll bort det mesta av ananasspadet. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och fördela över bottnen.
Grädda i 30–35 minuter. Om du vill kan du strö kanel över den nygräddade kakan. Skär upp i bitar eller servera direkt ur pajformen.
Tips: Byt ut den ena burken ananaskross mot två deciliter färska eller frysta hallon för variation.
Recept och foto: Johanna Granlund

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken