Majsplättar med kokosmjölk webb

Pannkaka, plättar eller våfflor? Om barnen i våra familjer hade fått bestämma över middagsmenyn skulle det inte behövas mycket mer variation än så. Någonsin. Men som vuxen är det lätt att längta efter förnyelse. Då kan man testa det här receptet för 3-4 personer:

2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 dl kokosmjölk
2 ägg
3 dl majs
1–2 msk sweet chilisås
Fett att steka i

Tillbehör:

En halv kruka färsk koriander
1,5 dl tjock yoghurt (10 % fett)
Sweet chilisås

Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt kokosmjölk och ägg och vispa till en slät smet.

Häll i majs och sweet chilisås och stek plättarna i medelvarm panna.

Hacka koriander och rör ner i yoghurten. Servera plättarna tillsammans med en klick sweet chilisås.

Recept: Sara Ask och Lisa Bjärbo i boken ”Mera vego” på Ordfront förlag.

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken