viltpaj webb

Pajdeg:

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:

200 g färs av hjort eller älg
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk curry
½ tsk svartpeppar
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk honung
2 tsk basilika
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven goudaost (eller annan hårdost)
1 dl riven edamerost (eller annan hårdost)

Nyp ihop smör och mjöl. Häll i vattnet och blanda till en jämn deg. Låt degen vila en stund i kylskåpet. Tryck ut degen i en pajform.

Förgrädda pajskalet i 175 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Bryn köttet och krydda med paprikapulver, salt, curry och svartpeppar. Häll vattnet över färsen och tillsätt buljongtärningen. Låt småkoka en stund och tillsätt därefter honung och basilika.

Vispa upp äggen och mjölken och häll sedan äggstanningen över pajen. Strö över den rivna osten. Grädda pajen i 200 grader i mitten av ugnen 20–30 minuter.

Recept: Martina Uthardt och Jessica Piispanen
F
oto: Martina Uthardt

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken