2 ½ dl rybsolja
3 dl socker
4 dl finrivna morötter
3 ägg
½ tsk salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
1 dl pekannötter, grovt hackade

Glasyr:

200 g smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver
skal av en citron
pekannötter till dekorering

Vispa olja och socker tills det blir ljust. Blanda i rivna morötter och vispa sedan i äggen ett i sänder.

Blanda samman alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Rör sist i de hackade pekannötterna.

Smörj och bröa en rund kakform. Häll i smeten och grädda i 175 grader ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

Glasyr: Smält smöret och låt det svalna. Lägg philadelphiafärskost i en bunke och rör om med en sked. Sikta i florsocker. Lägg sen i vaniljpulver och rivet citronskal (tvätta citronen noggrant). Rör sen i smöret.

Häll ut glasyren på mitten av kakan och bred ut mot kanterna. Glasyren verkar lite lös men den stelnar ihop fint sen när man förvarar kakan i kylskåpet. Dekorera med pekannötter.

Recept: Martina Uthardt och Jessica Piispanen
Foto: Martina Uthardt

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken