Det här är ett recept på 18-20 st goda, saftiga och lättbakade semlor.

5 dl vatten
2 dl linfrökross
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk sirap
½ dl matolja (citronolja)
½ dl solrosfrön
1 rivet äpple
ca ½ dl färska örter
ca 1 l mörkt glutenfritt mjöl

Koka upp vattnet. Tillsätt linfröna, rör om och låt stå tills degspadet blir ljumt.

Skala och riv under tiden äpplet och finhacka örterna.

Rör ut jästen i degspadet, tillsätt salt, sirap matoljan, solrosfröna, rivet äpple och de hackade örterna och rör om ordentligt.

Tillsätt det glutenfria mjölet och knåda degen ordentligt. Tillsätt bara så mycket mjöl att degen fortfarande är lite kladdig, då jäser semlorna bättre och blir saftigare och godare. Låt degen jäsa på dragfri plats i 20–30 minuter.

Baka ut degen till en längd och skär den i jämnstora bitar, 18–20 stycken. Forma bitarna till runda eller avlånga semlor.

Låt semlorna jäsa på dragfri plats och grädda dem i 225 graders ugn i ca 20 minuter.
 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken