recept salsa

Den här gröna salsan är en av mina favoritröror. Stommen här är krusbär men det går lika bra med rabarber eller annan syrlig och fast frukt, t.ex. persika eller physalis (kapkrusbär). Prova också att göra den på gröna tomater, det blir jättegott! 

2 dl krusbär eller motsvarande mängd rabarber skurna i småbitar
2 gula lökar eller motsvarande mängd schalottenlök 
1 jalapeño 
1–2 tsk spiskummin (gärna hel) 
2 dl färsk koriander 
1 dl färsk persilja 
ca 1⁄2 dl vatten 
1–2 msk matolja

Rosta krusbär, lök och jalapeño i ugnen i 200°C tills det mjuknar och sprider väldoft i köket. 
Rosta spiskummin i en torr stekpanna. Använder du hel spiskummin så stöt den i mortel. 
Blanda alltsammans i en matberedare eller mixer och tillsätt koriander och persilja.
Mixa 
och späd med lite vatten och någon matsked olja och smaka av.
Blanda allt med persilja och 
massor av koriander och mixa.
Späd med vatten och olja, smaka av.

Tips! Den här salsan är också jättegod till texmexfesten!

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken