recept burgare

4 portioner.

Portabello är en stor och fast svamp, med mycket god smak. Perfekt att grilla hel (utan fot) och servera i hamburgerbröd med dressing och tillbehör. Välj stora, vackra exemplar. Och hittar du inte portabello, så prova med riktigt stora champinjoner istället, det blir också bra. 

4 portabellohattar 
3 pressade vitlöksklyftor 
1⁄2 tsk torkad oregano 
1⁄2 tsk spiskummin 
3 msk olivolja 
1 tsk salt 
1 dl riven parmesan 

Blanda pressad vitlök, salt, oregano och spiskummin med oljan och pensla denna på svamphattarna. 
Låt ligga svalt någon timme och vänd sedan svamparna i den rivna parmesanosten.
Grilla några minuter på varje sida och servera i franskbröd eller hamburgerbröd med valfria tillbehör, t.ex. sallad, lökringar, tomat, dressing, senap och ketchup. 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken