En lättgjord frusen dajmglasstårta som de flesta tycker om, och i synnerhet om man gillar dajm. För att göra den här glasstårtan behövs det heller ingen glassmaskin.
Botten:
75 g smör
14 digestivekex
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
125 g philadelphiaost
3 äggvitor
3 pkt dubbeldajm
Botten:
Smält smöret.
Smula 
digestivekexen i en matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och krossa dem fint med t.ex. en kavel.
Blanda det smälta smöret med kexsmulorna.
Tryck ut massan i en form med löstagbar kant.
Fyllning:
Ta fram tre olika skålar, visp, skedar och trägafflar.
Den ena skålen får gärna vara en lite större skål som rymmer alla glassingredienser.
skål 1:
Vispa grädden med vaniljsocker.
skål 2:
Vispa äggvitorna.
skål 3:
Vispa äggulorna med socker och tillsätt philadelphiaosten.
Rör om ordentligt 
då du tillsätter philadelphiaosten i ägg- och sockervispet så att det blir en slät blandning.
Blanda den uppvispade grädden i skål nummer ett med äggviteskummet i skål nummer två och rör försiktigt ihop ingredienserna.
Rör ner blandningen försiktigt i skål nummer tre där du har ägg- och sockervispet blandat med philadelphiaosten och blanda allt till en slät smet.
Krossa eller skär två av dajmpaketen i småbitar och rör ner i glassmeten.
Häll smeten i formen över digestivebottnen.
Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.
Hacka det sista dajmpaketet och strö över dajmbitarna före servering.
Tips! Du kan också byta ut philadelphiaosten mot en burk mascarpone (italiensk mjukost). 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken