READING

Orientalisk köttgryta

Orientalisk köttgryta

kur2

kur2

400 g grisstek
smör, rypsolja
1 purjolök
1 röd paprika
3 små morötter
1 burk (227 g) ananasbitar i ananasjuice
1 dl gröna ärter, djupfrysta
2 dl vatten + 1 tsk kaffepulver
ca ½ tsk svartpeppar
ca ½ tsk malen ingefära
salt efter smak
1 msk mörk maizenaredning

Skär köttet i mindre bitar. 
Skär purjolöken i ringar och paprikan i bitar. 
Skala och tärna 
morötterna.
Hetta upp smör och rypsolja i en gryta eller stekpanna och bryn köttet tills det får färg.
Tillsätt purjolöksringar, paprika- och morotsbitar och låt fräsa med en stund.
Tillsätt kaffepulvret utblandat i hett vatten och häll det över köttet och grönsakerna. 
Låt 
grytan stå och puttra en stund.
Krydda med svartpeppar, ingefära och salt.
Tillsätt ananasbitar och ananasjuicen och de gröna ärterna.
Blanda ut maizenaredningen i lite vatten och red med den.
Låt grytan sjuda ett par minuter på svag värme tills redningen tjocknat en aning.
Avsmaka med kryddor och krydda mera vid behov.
Servera köttgrytan med kokt ris eller potatis och en fräsch grönsallad till.


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM