Linsgryta webb

1 msk olja, gärna ryps
en klick smör
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
½ tsk paprikapulver
300 g strimlad skinka av griskött (ryps)
2 dl röda, sköljda linser
1 röd paprika
400 g tomatkross
1 msk farinsocker
2 msk söt chilisås
1 röd chili
4–5 dl grönsaksbuljong
svartpeppar ur kvarn
färsk persilja
(salt)

Till servering:
crème fraiche (laktosfri)

Finfördela löken och vitlöksklyftorna. Ta bort kärnorna från paprikan och chilin och finfördela dem.
Hetta upp olja och smör i en gryta eller stekkastrull. Tillsätt den finfördelade löken, den krossade vitlöken, hackade chilin, paprikapulvret och paprikastrimlorna.
Tillsätt det strimlade köttet och de sköljda linserna, tomatkrosset och sockret. Koka upp en stund. Tillsätt chilisås och den största delen av grönsaksbuljongen. Låt koka på svag värme, tillsätt grönsaksbuljong efter behov.
Låt koka tills linserna är mjuka. Krydda med svartpeppar och hackad persilja. Avsmaka.
Servera med crème fraiche och batong.

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken