Sandys Svanbergasill

IMG 7244 webb

IMG 7244 webb

4 inlagda sillfiléer

Sås:
1 dl majonnäs
0,5 dl vispgrädde
2 msk silad lag från den inlagda sillen
0,5 dl Kalles kaviar (eller annan romkräm)
1 krm citronpeppar
1 tsk strösocker
10 droppar Worchestershiresås
1 knippe dill
1 dm purjolök
1/2 rödlök

Så här gör du:

1. Utgå från vanliga inlagda sillfiléer, som du antingen lagt in själv eller köpt från någon pålitlig fiskdisk.
2. Ta upp filéerna, låt dem rinna av väl på hushållspapper.
3. Sila av 2 msk av lagen som behövs till såsen.
4. Klipp dillen.
5. Ansa och skölj purjon. Hacka den.
6. Skala rödlöken och hacka den.
7. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
8. Lägg sillbitarna i såsen.
9. Låt stå kallt i minst ett dygn.

Läs Ghitas kommentarer och tips i Kuriren nummer 19-20. 


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM