IMG 7605webb

På våren planterar man ofta blommor i balkonglådor för att kunna njuta av blomsterprakt och varma solstrålar på en och samma gång. Men varför låta balkongen stå och se eländig och vissen ut över höst och vinter, när den kan vara intressant och vacker året om.

Njut av din balkong
Under sommaren njuter vi av våra balkonger och pratar om hur skönt det är med det där ”extra” rummet. Men sen blir det höst och vinter och balkongen får stå oanvänd för att mest nyttjas till att vädra mattor och förvara tomflaskor på.

Att ha en trevlig uteplats, balkong eller altan betyder väldigt mycket. För många är det mycket värt att kunna sitta ute i solen på en altan som är trevligt inredd med blommor, krukor och kanske till och med en ljuskrona. Det är viktigt att våga inreda sin uteplats, det finns inget som säger att man inte kan ha en stor matta ute, eller trevliga kuddar och lampor.

Växter till hösten
Byt ut sommarplantorna mot ”vinterplantor” och balkongen får nytt liv. Plantera ljung, murgröna och julros i balkonglådan istället för pelargoner och penséer och balkongen får en ny fin höstskrud.

Växter som håller sig fint fastän det blir lite kallare är till exempel ljung som är en riktig höstklassiker. Höstljung har starkare färger, men den blommar en kortare tid.
Andra växter som lämpar sig ute på balkongen är cyklamen som trivs bra ute så länge termometern inte kryper under noll.

IMG 7565

Gör det mysigt
Belysning på balkongen, som tända ljus i lyktor och lampor som syns inifrån höjer mysfaktorn betydligt både för dig som är på balkongen och dig som är inne och tittar ut.
När hösten mörknar blir ljuset viktigt. Framför allt lyktor av olika slag men även ljusslingor är lämpliga att hänga ute om de inte är alltför julbetonade. Ett tips är också att tänka på hur slingor och belysning ser ut sett från grannarnas horisont. Se till att de inte stör för mycket.
Att till hösten sätta igång med en total förändring av all balkonginredning är inte nödvändigt, det kan bli trivsamt på din balkong ändå. 

Inred din höstbalkong med:

– Mysiga mattor
– Bord och stolar
– Mysbelysning, lyktor eller levande ljus
– Kuddar och filtar

 Läs mer om balkonginredning i Kuriren nr 13!

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken