Johan Kullas webb

Johan Kullas är småbarnsfar, företagare, politiker och väldigt nöjd med livet. Trots att han har en medfödd muskelsjukdom låter han inte den hindra sig från att uppnå mål och njuta av livet.

Jag träffar Johan Kullas på hans kontor vid Universitetsstranden i Vasa. Genom fönstret ser man
över vattnet till både Sandö och Vasklot. Johan är vd för it-företaget Neotide som han grundade tillsammans med Patrik Simons i början på 2000-talet. I  början  var det också tufft eftersom   
den så kallade it-bubblan sprack samtidigt.

– Egentligen var det sämsta möjliga tidpunkt att starta ett eget it-företag vid den här tiden. Det första året arbetade vi utan lön men vi tvivlade aldrig på företaget, säger Johan.

I dag har företaget nio anställda och en av grundstenarna är att alla ska har roligt på arbetsplatsen.

Johan har en medfödd muskelsjukdom vilket gör att han sitter i rullstol. Sjukdomen är stabil vilket betyder att han varken blir starkare eller svagare. Johan försöker själv ignorera sitt handikapp så långt det går men ska han till exempel på möten hör det till att i förväg kontrollera att han kommer fram med rullstol.

– Det blir bättre hela tiden för en rullstolsburen att ta sig fram men Vasa stad har fortfarande stora problem. Det att man inte kan röra sig på alla allmänna platser är inte okej. Det känns som att vanliga personer tar det här på allvar, men det fastnar i den byråkratiska processen där det blir en ansvarsfråga av oproportionella mått. Man behöver inte satsa på dyra hissar. Det finns massor med små trappsteg som man kan åtgärda med små medel. Städer och kommuner borde föregå med gott exempel, säger Johan.

Läs mer om Johan Kullas i Kuriren nummer 3!

Text och foto: Carl-Magnus Långqvist

 

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken