lingonbrodwebb

Den här limpan är både lättbakad och god. Den är godast när den är färsk, men går fint att frysa!

2 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt

2 tsk bikarbonat eller 1 tsk bakpulver

½ dl lingonsylt

½ dl sirap (mörk eller ljus)

1 ½ dl glutenfri mjölmix av valfri sort

2 dl krossat linfrö

1 dl hirsflingor

½–1 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop filen med sylt och sirap i en stor bunke. Mät sedan upp alla torra ingredienser och rör ner dessa i filblandningen.

Olja en avlång brödform på ca 2 l och häll smeten i formen. Grädda ganska långt ner i ugnen i ca 1 timme.

Låt brödet kallna helt innan du skär upp det!

Recept av Bitte Assarmo, matmamman.wordpress.com.

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken