Susan Holmberg har skickat in sitt recept på goda, lättbakade chokladcupcakes till Kuriren.
Muffins:
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
Vispad grädde, kakao och riven choklad.
Smält margarinet, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet. Rör ner det smälta fettet.
Fyll muffinsformar till tre fjärdedelar. Grädda i 225 graders ugn i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Låt cupcakesen svalna.
Smaksätt vispgrädden med socker och lite vaniljsocker. Då grädden är färdigvispad, sikta ner ca 1 dryg matsked kakao, rör om. Spritsa ovanpå. Strö över riven choklad strax före serveringen.