Snabbgjord och enkel med juliga smaker.
Ca 10 bitar
Kaka:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1½ tsk mald ingefära
1½ tsk mald kryddnejlika
Fyllning:
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl frysta lingon
Garnerning:
2 dl vispad grädde
2-3 msk frysta eller färska lingon
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och sikta ner i smeten. Rör till en jämn smet och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av gräddningspapperet och låt kakan svalna.
Vispa grädden till fyllningen och blanda med lingon. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Lägg rulltårtan på ett fat och garnera med spritsad grädde och lingon.